Veel waardering tijdens Achterhoeks Lentediner

Inmiddels is het een bekende traditie: het Achterhoeks Lentediner. Voor de zevende keer op rij georganiseerd door Achterhoek ambassadeurs voor Haagse politici.

De Achterhoek biedt de ruimte

Zo’n 20 Kamerleden en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat namen deel aan het Lentediner. Ondernemers en bestuurders vanuit de Achterhoek en van de provincie Gelderland trokken naar Nieuwspoort (Den Haag) om de politici te vertellen wat de Achterhoek de rest van Nederland kan bieden en wat onze regio nodig heeft om ook in de toekomst te bloeien. Thema van het Lentediner 2019: ‘De Achterhoek biedt de ruimte’, vrij vertaald naar de Visie Achterhoek 2030 die de Achterhoek Raad onlangs vaststelde.

Waardering was er alom voor de Achterhoekse aanpak. Mona Keijzer: “U beschikt over een aantal waardevolle zaken: u heeft bewezen van grote innovatieve waarde te zijn, u werkt samen en u bent praktisch. Ik heb groot vertrouwen in uw regio.” Commissaris van de Koning John Berends reageerde even enthousiast: “De Achterhoek staat er wat mij betreft heel goed op. U staat er gezamenlijk en u maakt uw ambities waar. Chapeau voor de manier waarop u met dit Lentediner de Achterhoek en daarmee ook heel Gelderland op de kaart zet.”