De Gezondste Regio

Doel
We richten ons op vernieuwing en verbetering binnen zorg en welzijn zodat de gezondheid van de Achterhoekse inwoners toeneemt. We werken hiervoor aan een agenda met langetermijn-doelen.

Werkwijze
We hanteren twee pijlers: preventie en zorginnovatie. Door te investeren in preventie kunnen we een groot aantal ziektes voorkomen, waardoor minder ingrijpen nodig is. Door als samenleving een gezonde leefstijl (gezonde voeding, niet roken, matig met alcohol en voldoende bewegen) normaal te vinden, zal op de lange termijn minder zorg (ingrepen, medicijnen, hulpmiddelen) nodig zijn.

Daarnaast biedt zorginnovatie de mogelijkheid voor slimme oplossingen zodat alle inwoners van de Achterhoek goede zorg kunnen blijven ontvangen, ook in 2030. Denk aan zorg op afstand via de tablet en de ontwikkeling van een digitale, veilige, persoonlijke gezondheidsomgeving.

Meer informatie
 Meer weten over wat de bestuurders van zorginstellingen, organisaties en gemeenten aan deze tafel met elkaar bespreken? Na afloop van iedere bijeenkomst geven we in korte films een terugblik.
Of neem contact op met programmaregisseur Dorien van der Meer. Ook verschijnt er een nieuwsbrief waarvoor u zich via de programmaregisseur kunt inschrijven.

“We willen inwoners van de Achterhoek, jong en oud, ondersteunen op het gebied van welzijn en zorg, waarbij ze zelfstandig keuzes kunnen blijven maken. Dat vraagt om een nieuwe aanpak, door slim te verbinden, tussen mensen onderling en met gebruik van digitale hulpmiddelen.” Beatrijs van Riessen, Raad van Bestuur Estinea

Benieuwd naar wie er aan tafel meepraten?
Deelnemers Thematafel De Gezondste Regio

Dick ten Brinke GGD NOG (voorzitter)
Bert Kuster Gemeente Oude IJsselstreek (vice voorzitter)
Beatrijs van Riessen Estinea
Renée Wilke Sensire
Erwin Bomers Slingeland Ziekenhuis
Hinke van de Werf Menzis
Arie Jongejan Proscoop
Annemarie Profittlich Lindenhout Entrea
Rob Jaspers GGZ
Karen Pijnenburg BV Zorg Oude Ijssel
Stef Beumer O4wheels Varsseveld
Pascal Kamperman Achterhoek in Beweging
Joop Wikkerink Gemeente Aalten
Marijke van Haaren Gemeente Berkelland
Evert Blaauw Gemeente Bronckhorst
Frans Langeveld Gemeente Doetinchem
Jos Hoenderboom Gemeente Oost Gelre
Ilse Saris Gemeente Winterswijk
Hans Metzemaekers Azora
Jeroen Frequin HOOG
Marjan Verschuure Iriszorg
Dorien van der Meer Regio Achterhoek (programmaregisseur)
Carmen Uceda Regio Achterhoek (programmamedewerker)