De Gezondste Regio

Doel
We richten ons op vernieuwing en verbetering binnen zorg en welzijn zodat de gezondheid van de Achterhoekse inwoners toeneemt. We werken hiervoor aan een agenda met langetermijn-doelen.

Werkwijze
We hanteren twee pijlers: preventie en zorginnovatie. Door te investeren in preventie kunnen we een groot aantal ziektes voorkomen, waardoor minder ingrijpen nodig is. Door als samenleving een gezonde leefstijl (gezonde voeding, niet roken, matig met alcohol en voldoende bewegen) normaal te vinden, zal op de lange termijn minder zorg (ingrepen, medicijnen, hulpmiddelen) nodig zijn.

Daarnaast biedt zorginnovatie de mogelijkheid voor slimme oplossingen zodat alle inwoners van de Achterhoek goede zorg kunnen blijven ontvangen, ook in 2030. Denk aan zorg op afstand via de tablet en de ontwikkeling van een digitale, veilige, persoonlijke gezondheidsomgeving.

Meer informatie
 Meer weten over wat de bestuurders van zorginstellingen, organisaties en gemeenten aan deze tafel met elkaar bespreken? Na afloop van iedere bijeenkomst geven we in korte films een terugblik.
Of neem contact op met programmaregisseur Dorien van der Meer. Ook verschijnt er een nieuwsbrief waarvoor u zich via de programmaregisseur kunt inschrijven

Subsidie aanvraag
Heb je een project(idee)? Neem dan contact op met de betreffende programmaregisseur (lees meer). Bekijk in de Toelichting projectaanvraag 8RHK ambassadeurs of je project binnen de focus van de Achterhoek Visie 2030 past. Of vul direct het aanvraagformulier in.

“We willen inwoners van de Achterhoek, jong en oud, ondersteunen op het gebied van welzijn en zorg, waarbij ze zelfstandig keuzes kunnen blijven maken. Dat vraagt om een nieuwe aanpak, door slim te verbinden, tussen mensen onderling en met gebruik van digitale hulpmiddelen.” Beatrijs van Riessen, Raad van Bestuur Estinea

Benieuwd naar wie er aan tafel meepraten?
Klik hier voor de deelnemers van de Thematafel De Gezondste Regio

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief oktober 2019

okt Nieuwsbrief gezondste regio

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief november 2018